Szűrés

Gyártó Szerint
Kialakítás Szerint
Felületcsoport Szerint

Házhozszállítás

Szállítás

35.000,- FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN

INGYENES

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!

Fizetési megoldás

TOP termékek

Kilincs, ajtókilincs termékajánló

Tanúsítvány

SSL Certificate

Pénznem váltás

Látogató számláló

0
2
2
2
3
7
1

Hírek

2023.05.05 14:51
Az ajtókilincsektől az ablakkilincsekig – milyen típusok léteznek?

Laikusként könnyen elvesztődet a kilincsek sokféleségében. Jogosan merülhet fel Önben a kérdés, hogy akkor most milyen típust vegyen. Az egy dolog, hogy mi az, ami esztétikai szempontból kedvére való, és az egy másik, hogy egy adott ajtóhoz, ablakhoz milyen kilincs passzol tökéletesen. Szerencsére napjainkban olyan széles palettája van a kilincseknek, hogy nem kell kompromisszumot kötnie a dizájn és a funkcionalitás kettősében. Egy szép, patinás kilincs is lehet praktikus, mint ahogy egy egyszerű, de nagyszerű kilincs is lehet bármikor az otthona éke.

A gomb kilincsektől a rozettás változatokig
Ha beltéri ajtókilincset venne, választhat körrozettás, négyzetrozettás, laprozettás beltéri változatot, de normál címes és lapos címes kilincs modellek mellett is dönthet. A bejárati kilincsek között is választhat annak alapján, hogy címes vagy rozettás változatot szeretne, ám bejárati ajtók esetében a fő hangsúly a biztonságos zárszerkezeten és az ehhez illő kilincsen van. A kifejezetten profilajtókhoz gyártott kilincsek általában címes típusúak, nagy felületválasztékkal, így abszolút személyre szabottá teheti a kilincsgarnitúráját. Léteznek még fogantyúk is, amikkel otthonokban kevésbé, inkább irodaházakban, egészségügyi intézményekben találkozhat.

 

Kilincsek ablak- és erkélyajtókhoz

Az ablak- és erkélyaktókhoz másfajta kilincsek illenek, mint az ajtókhoz, de az ablakkilincsek is legalább olyan sokfélék, mint az ajtókhoz gyártott társaik. Többféle formatervezésben, színben, alapanyagban kaphatóak, így mindig megtalálhatja az otthona stílusához legjobban passzoló termékeket. Az ablakkilincsek sorában nem mehetünk el szó nélkül a praktikus, egyszerűen használható emelő- és tolóajtókhoz kifejlesztett modellek mellett sem.

 

Címes vagy rozettás – mi a különbség?


A két legalapvetőbb fogalmat szeretnénk még megmagyarázni leendő vásárlóink számára, mert termékeink nagyon nagy részénél találkozhatnak a címes vagy rozettás megnevezésekkel. Két dolgot fontos megjegyezni a címes és rozettás kilincsek kapcsán: az egyik, hogy a címes fajtáknál pontosan ismerni kell a kilincstengely és a kilincslyuk közti távolságot, míg a rozettásoknál – amik két részes kilincsek – nem szükséges ismerni a távolságot, így szinte bármilyen ajtóhoz rendelhetünk ebből a fajtából.

 

Ablakkilincsek is nagy választékban

Webáruház készítés