Szűrés

Gyártó Szerint
Kialakítás Szerint
Felületcsoport Szerint

Házhozszállítás

Szállítás

35.000,- FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN

INGYENES

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!

Fizetési megoldás

TOP termékek

Kilincs, ajtókilincs termékajánló

Tanúsítvány

SSL Certificate

Pénznem váltás

Látogató számláló

0
2
2
0
7
6
4

Hírek

2023.08.10 12:20
Hova milyen kilincset válasszak?

Legyen szó családi házakról, lakásokról, nyaralókról vagy éppen irodákról, az ingatlanok stílusa igencsak eltérő lehet. A különböző design különböző belsőépítészeti megoldásokat igényelhet, éppen ezért fontos, hogy mindig az adott célnak megfelelő kilincset válasszuk. Lássuk, mit érdemes tudni az egyes kilincstípusokról!

 

Amit mindenképp tartsunk szem előtt ajtókilincsek vásárlása előtt!

Amikor kilincset választ az ember, általában nem egy darabot vásárol, hanem egy egész szettet, attól függően, hogy hány ajtó vagy ablak számára van szükség kiegészítőre. Ez alól természetesen kivétel lehet a bejárati ajtó, ám kilincsvásárláskor első szempont, hogy egymással és az ingatlan általános esztétikájával harmonizáló termeket válasszunk. Emellett ugyanakkor van még egy szempont, amelyet könnyen figyelmen kívül hagyhat az ember: az ajtókilincsek használhatósága.

Fontos, hogy bármilyen típusú lakásról vagy házról van szó, a kilincsek esetében hosszú távon gondolkodjunk, és olyan termékek mellett döntsünk, amelyek akár évtizedek múltán is könnyen használhatók maradnak. A jó tervezés persze ennél többről szól: a kilincseknek tenyérbe illőknek kell lenniük, és jó tapintással kell rendelkezniük. De vajon milyen designlehetőségek között lehet választani?

 

Kilincsek bel- és kültérre – gondolkodjunk hosszú távban!

A vásárlók számos kilincstípus közül választhatnak, azonban éppen ezért első látásra nem mindig egyszerű eldönteni, hogy melyik termék illik a legjobban az adott ingatlanba. Anyag és kialakítás tekintetében is több típus közül választhatunk, ideértve a réz, rozsdamentes acél, alumínium vagy műanyag kilincseket, illetve a címes vagy éppen rozettás kilincseket.

Általánosságban elmondható, hogy a régi stílusú polgári otthonokba vagy az új építésű, de klasszikus kialakítású házakba érdemesebb lehet olyan címes kilincset választani, amelyek sárgaréz hatásúak és formájukban is idézik a régi korok hangulatát. Modern otthonokban vagy irodákban ugyanakkor a rozettás, alumínium vagy rozsdamentes acél kilincs is népszerű választás lehet.

Mindemellett természetesen fontos tudni, hogy az adott kilincset kül- vagy beltérre szánjuk-e. Az időjárás viszontagságainak kitett ajtókra érdemesebb tartós, rozsdamentes acélból készült kilincset választani, míg a beltéren az érzékenyebb anyagokból készült termékekre is hosszú távon számíthatunk.

 

Ajtókilincsek széles választékban

Webáruház készítés